top of page
  • Writer's pictureAnne D.

Szerencsétlen baleset (2014)


Keletkezés: 2014

Típus: original - one-shot

Besorolás: tragedy, angst(?), death story, OC

Korhatár: G vagy 12+

Terjedelem: 506 szó (25 mondat)

Idő & helyszín: Napjaink -  Moonpool

Karakterek: Berta Robertson, Veronica Moody, igazgatónő, Alexandre Christophere Lucio Morgan-Montana, Bella Theresa Capitulo


 

A Moonpoolban egy héttel ezelőtt megtartott halottszemlén a mágiaegészségügyi osztag a halál okát egy mágikus méreganyag (toxique) fogyasztása következtében egy szándékos gyilkosságra gyanakszik. Az áldozat Berta Robertson (17), lakhelye a gimnázium 9. emeletének a 987-os szobája. A gimnázium igazgatónője (ismeretlen életkor) a feltárt bizonyítékok alapján megállapította, hogy a lány narancslevébe valamely véletlen folytán toxique keveredett.


A narancslevet az iskola konyhásnője, Mrs. Moody (45) készítette, de nem szánt szándékkal, mert ő is beleivott és meghalt. Ez után elkezdtek gondolkodni, és kiderült, hogy a cukorpótló üveget egy toxique üvegre cserélték ki. De az hogyan lehetséges, hogy csak a kettőjüket érintette a baleset, amikor mindenki ugyanazt a narancslevet itta?

A válasz egyszerű, a tettes csak akkor cserélte ki miután az összes diák megkapta az italt, és csak a lány és a konyhásnő maradt. Innentől kigondolták, hogy a tettes Berta és Mrs. Moody ellensége lehetett. Hosszú kihallgatások során megtudtuk, hogy az iskolába csak a diákok juthatnak be, ezért vagy egy diák lehetett vagy pedig egy olyan személy, aki valamilyen okból tudta a belépési jelszót. Azt is megtudtuk, hogy az iskolában szinte mindenhol van kamera, de valahogyan a baleset napján kikapcsolt a kamerarendszer. Azaz, egyetlen működő kamera sem volt az eset idején.

Az osztag közölte velünk, hogy a lány az ebédlő kellős közepén halt meg, pontosan 12 órakor. A gyerekek és a felnőttek egyaránt ájulásra gyanakodtak, de az iskolaorvos határozottan megmondta, hogy meghalt és ne közelítsék meg a halottat, és a fiúbarátjának megmondta, hogy ne csókolja meg, mert a toxique egy része még a szájában van.

Ami Veronica Moody-t illeti, az ő haláláról senki sem tudott egészen 15:09-ig, mert ő akkor roskadt össze a konyhában, amikor senki sem volt ott, mert mindenki Miss Robertsonnal foglalkozott, és legelőszőr a nő férje Mr. Moody (51) ment vissza a konyhába, amikor furcsa szagot érzett és a földön látta a feleségét feküdni. Pánikba esett, és végigrohant az iskolán, miközben ezt kiabálta megállás nélkül: "Feleségem meghalt a konyhában, feleségem meghalt a konyhában!"


Mostanra kiderítették, hogy ki volt a tettes. A tettes nem más, mint az iskola cukrásza, Alexandre Christophere Lucio Morgan-Montana (50). Hogy mi oka volt megölni őket? A válasz egyszerű. Alexandre-nek az volt a megrögzött eszméje, hogy ő süti a legfinomabb sajttortát a világon, de Veronica és Berta ezt a süteményt kritizálzták, és egyszer behajították a kukába, miközben ezt mondták: "Ennyit ér a te redva pitéd!" Alexandre-t ezzel nagyon megbántották, és úgy gondolta, hogy:"Nem lehet egy élő ember se, aki nem szereti az én csodálatos, tökéletes sajttortámat." Így hát előszőr megszerezte az iskola átlátszóvá tévő bájitalját, és megvette a már említett toxique-t, és azzal az ötlettel ált elő, hogy a cukorpotlót öntsék át egy "karcsú" üvegbe, mert a méreganyag is egy olyan üvegben volt és a többiek beleegyeztek, mert ő telebeszélte a fejüket, hogy milyen praktikus lenne. Azután jött a legegyszerűbb része: megitta a bájitalt, a méreganyaggal a zsebében, és amikor csak az áldozatok voltak ott, gyorsan kicserélte az üvegeket. Alexandre próbált menekülni, de a kora miatt nem bírt futni, ezért elkapta az osztag, és bezárták a Forestwood Börtönbe életfogytiglantra.


Tudósító: Bella Theresa Capitulo újságíró

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page